Essentiële oliën worden al eeuwen gebruikt voor kleine ongemakken en ontspanning. Belangrijk is wel dat je een pure olie gebruikt en weet hoe en waar je de olie inzet. Hier zijn leerzame workshops voor die je thuis met een paar vriendinnen kan ontvangen. Doorgaans zijn deze gratis. Je kan hier de algemene informatie ontvangen en persoonlijke vragen stellen voor eigen gebruik. Heerlijk geurig en heel leerzaam. De werking van lavendelolie werkt niet alleen heel ontspannend en goed bij het slapen gaan. Er zijn heel veel manieren waarop je profijt kan hebben van de oliën. Bij buikpijn of hoofdpijn, spierpijn of het ontsmetten van kleine wondjes of de keuken. Er zijn zulke mooie en algemene voordelen uit te halen, natuurlijk en de moeite waard om je eens in te verdiepen.

 

Essentiële oliën worden meestal verkregen door destillatie en soms door het uitpersen van de schil. De oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Aromatisch, op de huid of een enkele keer intern. Door essentiële oliën, die vluchtig zijn, aromatisch in te zetten neem je ze met de geur op via de neus, amygdala en hersenen. We kunnen dan ook effect hebben op geestelijke en lichamelijke gezondheid, immuunsysteem en humeur. Meestal worden de pure oliën voor gebruik op de huid verdunt met een niet geurende kokosolie. Dit houdt de olie langer op een lokale plaats waardoor het daar effectiever is. Onverdund wordt de olie snel in de bloedbaan opgenomen wat bij bijvoorbeeld hoofdpijn of last van de maag heel snel verlichting geeft.

 

De aroma touch techniek is een heerlijke manier van ontspanning voor lichaam en geest. De gehele behandeling werkt ondersteunend voor je lichaam en geest. Een ontspanningsmassage met een aantal essentiële oliën die laagje voor laagje worden aangebracht met ritmische bewegingen. Een aroma touch behandeling is over de hele wereld hetzelfde en kan je praktisch overal verkrijgen. Het geeft je lichaam en geest niet alleen ontspanning, het ondersteund je gehele balans, immuunsysteem, je spieren en na afloop heb je een heerlijk herboren gevoel. Een behandeling zal ongeveer 45 minuten duren.

Er zijn nog diverse specifieke massages voor ondersteuning van persoonlijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld voor je , spieren, rug, spijsvertering of zenuwen.

 

Dieren behandelen met diverse essentiële oliën en massages zijn ook zeker aanbevolen. Ik geef zelf behandelingen aan paarden en honden en heb hier mooie resultaten mee bereikt. Hier zijn ook aparte workshops voor zodat je daarna zelf verder kan behandelen. Ook voor antibacteriële doeleinden te gebruiken in huis of stal. Ontdek en leer hoe mooi de natuur hulp kan bieden bij alledaagse uitdagingen. Neem vrijblijvend contact op bij vragen of informatie naar de workshops.